Skip to main content

De werkwijze van Mae Zorg kenmerkt zich door onze West-Friese aanpakkersmentaliteit.

Mae Zorg is gevestigd in Andijk en wij Westfriezen zijn van het zelf doen. Dit proberen wij ook over te brengen op onze zorgvragers. Want dit is de weg naar meer zelfredzaamheid.

Ondanks dat onze clientèle bestaat uit somatische en verstandelijk beperkte zorgvragers, is dit met de juiste aanpak prima over te brengen. Het is weliswaar niet altijd de makkelijkste weg, maar wel waar voor beide partijen de meeste voldoening te behalen is!

Zorgvragers het nut van zelfredzaamheid in laten zien.

Want het is af en toe best een uitdaging om cliënten te overtuigen van de voordelen van zelfredzaamheid. Aan ons de taak om hen geduldig en consequent de voordelen van het zelf doen in te laten zien. Zo komt op den duur het ‘aha momentje’ vanzelf; de eerste winst!

Vanaf dat moment kunnen we de zelfstandigheid beetje bij beetje uitbreiden tot een niveau dat voor de cliënt realistisch is. Want zoals gezegd is elke zorgvrager uniek met een eigen ideale zorgsituatie. Daarna evalueren we in welke mate onze hulp noodzakelijk is en hebben we een ultieme balans tussen hulp en zelfstandigheid bereikt: ons einddoel van ieder zorgtraject.

Heeft u vragen of bent u direct opzoek naar hulp?

Wacht dan niet te lang, we helpen graag!

Neem contact op