Zelfredzaamheid vergroten van cliënten die chronisch thuiszorg behoeven.

Zoals benoemd is de zelfredzaamheid vergroten van onze zorgvragers het ultieme resultaat voor ons als thuiszorgverlener. Hoe mooi is het als we mensen met de juiste ondersteuning kunnen helpen om meer deel te nemen aan onze publieke samenleving?

Daar houdt het bovendien niet op. Wij zien dat meer zelfredzaamheid vaak kan leiden tot nog meer zelfredzaamheid en persoonlijke ontwikkeling van chronische zorgvragers in de thuiszorg.

Meer zelfredzaamheid levert meer vrijheid op.

Natuurlijk op de eerste plaats voor de zorgvrager. Hoe meer zij zichzelf kunnen redden, hoe meer zij het gevoel zullen krijgen van vrijheid. Kleine dingen als zelfstandig boodschappen doen, minder hulp in het huishouden of zelfstandig een stukje wandelen leveren hen een enorme winst aan vrijheid op.

Maar het blijft niet bij de zorgvrager. Het is een feit dat de zorg onder hoogspanning staat, zo ook de thuiszorg. Een zorgvrager die meer zelfredzaam is, kost de zorgverlener uiteindelijk ook minder tijd. Tijd die dan weer vrijkomt op de balans en aan andere zorgvragers geschonken kan worden. Meer zelfredzaamheid in de zorg is dus echt een win-win!

Heeft u vragen of bent u direct opzoek naar hulp?

Wacht dan niet te lang, we helpen graag!

Neem contact op